Raam vervangen door glasspecialist

Raam vervangen

Het overkomt ons helaas allemaal wel eens. Door een ongelukkige beweging wordt het glas in het raamkozijn beschadigd. Soms gaat het om een klein putje of een krasje, soms is de schade aanzienlijk en vallen de scherven eruit. Op zo’n moment zit er niets anders op: u moet uw raam vervangen. Het is goed te weten dat een deskundig glaszetter niet alleen voor de afvoer van het beschadigde glas kan zorgen, maar tevens een mooie, nieuwe ruit kan plaatsen. Zowel enkel glas als dubbel glas behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Niet alleen bij schade

Ruiten worden niet alleen vervangen in het geval van glasschade. Soms is de vervanging noodzakelijk, omdat u in de woning nieuwe kozijnen wilt plaatsen, soms is er sprake van glasvervanging in het kader van energiebesparende maatregelen, en soms is er sprake van een verbouwing of een woninguitbouw waardoor het plaatsen van nieuw glas noodzakelijk wordt. In de meeste gevallen is het verstandig te kiezen voor een HR++ isolerend glas, in de volksmond vaak met ‘dubbel glas’ aangeduid.

Het plaatsen van dit dubbel glas kan een aanzienlijk verschil betekenen voor de hoogte van de energierekening en is daarnaast in huis een stuk behaaglijker. Ook kan nieuw glas een belangrijke rol spelen in de reductie van geluiden op straat. Goed glas isoleert niet alleen op het gebied van warmte, maar ook op het gebied van het geluid.

Meer mogelijk met glas

Met glas is zoveel mogelijk. Er is uiteraard transparant glas, maar daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om extra decoratief glas te gebruiken. Voor raamkozijnen en voor gebruik in glaspanelen in deuren bestaat er speciaal veiligheidsglas. Dit is glas dat extra gehard is en bovendien in tal val kleine, afgevlakte stukjes uiteenvalt, mocht er toch sprake zijn van ruitbreuk. Zo worden in ieder geval verwondingen voorkomen.

Op glasgebied zijn er een tal van mogelijkheden. Als u toch een ruit wilt vervangen is het altijd de moeite waard om u even te oriënteren op de verschillende mogelijkheden en de manieren om het betreffende glas toe te passen.

Eigen 24/7 glasreparatie & glasherstelservice

Onze montagewagens met goed opgeleide specialisten, zijn snel ter plaatse voor een glas noodreparatie of glasherstel. Het hele jaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Bel onze meldkamer voor direct herstel:

0800 – 22 20 111

Mooi glas met mogelijkheden

Glas is een prachtig, transparant materiaal. In vele soorten wordt glas toegepast in woonhuizen of in bedrijfspanden. De transparantie maakt dat het licht optimaal kan binnenstromen. Tegelijk biedt het een ruime blik op de wereld om ons heen.

Een nadeeltje van grote oppervlakten van glas is dat door het invallend zonlicht de temperatuur verder kan oplopen dan we wenselijk vinden. Maar daar is iets aan te doen, zonder met zonweringen te hoeven werken. Wist u dat er speciaal klimaatglas is, dat wel het licht, maar niet de warmte naar binnen brengt? Uw glaszetter kan u hier alles over vertellen!

Vervanging door glasspecialist

Een kapotte ruit is al vervelend genoeg, u wil snel weer voorzien zijn van nieuwe ruiten. Door in zee te gaan met een glaszetter die vanuit de regio zelf werkt kunt u snel geholpen worden

Vanuit onze vestiging in Drimmelen bedienen wij de regio Utrecht, Zuid-Holland, West- en Midden-Brabant. Wij kunnen u uitstekend adviseren en u helpen aan aan nieuw glas voor uw raamkozijn. Het maakt daarbij niet uit of u nu in Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Tilburg of Breda woont. Voor het beste resultaat bent u bij deglaskoning.nl, glasspecialisten bij uitstek, in vertrouwde handen.